de lokale lijst
Het start bij ons allemaal. Samen.
01_ANNE_APPELTANS_JANSSEN_BANNER.jpg

Anne Appeltans-Janssen

Anne Appeltans-Janssen - lijsttrekker

Anne Appeltans-Janssen  Lijsttrekker - Gemeenteraad  33 jaar - OCMW Voorzitter Het Hoog 29 - 2288 Bouwel 0484 04 25 73     anne@delokalelijst.be      Download hier de volledige lijst

Anne Appeltans-Janssen
Lijsttrekker - Gemeenteraad

33 jaar - OCMW Voorzitter
Het Hoog 29 - 2288 Bouwel
0484 04 25 73
anne@delokalelijst.be

Download hier de volledige lijst

Toen mijn juf uit het eerste leerjaar me 28 jaar geleden vroeg wat ik wou worden later, antwoordde ik steevast “burgemeester”. Daar hebben we achteraf al goed mee gelachen, want op dat moment was mijn uitspraak waarschijnlijk vooral gebaseerd op afleveringen van Samson en Gert die ik elke zondag met veel toewijding bekeek.

Toen ik op 18-jarige leeftijd moest beslissen wat ik ging studeren was het een evidentie dat ik voor master in de moderne geschiedenis koos. Zolang ik me kan herinneren gaat mijn interesse al uit naar mensen, en naar hun gedrag. Ik voelde dan ook een grote nood om te begrijpen wat mensen drijft en waarom ze bepaalde beslissingen nemen.  Vanuit die opleiding en die interesse was de stap naar politiek niet zo groot. Na een ernstige knieblessure die ervoor zorgde dat ik niet meer mocht volleyballen, heb ik dan effectief de sprong gewaagd.

Verkozen

In 2006 werd ik voor de eerste keer rechtstreeks verkozen en werd ik fractieleider voor CD&V in de gemeenteraad. Toen was het ook dat ik Gert Fransen leerde kennen en we effectief de eerste keer samen aan tafel gezeten hebben. Onmiddellijk viel het op dat onze gedachtegang heel goed bij elkaar aansloot.

De jaren nadien gaven me de kans om echt te leren begrijpen waar gemeentepolitiek over gaat én kon ik doorgroeien in de partij. Zo werkte ik een hele tijd als raadgever welzijn, zorg en volksgezondheid voor het kabinet van de toenmalige minister-president.  Hoe meer ik in aanraking kwam met nationale politiek, hoe duidelijker het werd dat die mijlenver van lokale gemeenschappen staat en hoe meer ik het gevoel kreeg dat er iets niet klopte.

Een sterk sociaal beleid
zorgt ervoor dat iedereen
zich goed kan voelen
in onze gemeente.

OCMW voorzitter

Dankzij mijn huidig mandaat als OCMW-voorzitter in Grobbendonk en Bouwel ondervind ik dagelijks dat lokale politiek over lokale mensen moet gaan en dat hun belang voorop moet staan. Ik ben dan ook heel trots dat ik lijsttrekker van De Lokale Lijst mag zijn. Want dàt is waar het over gaat: ons dorp en haar inwoners.

Als geboren en getogen Grobbendonkenaar die woont in Bouwel geniet ik er enorm van om de groene bossen in te trekken, samen met mijn echtgenoot Pieter Troost en onze twee kinderen, Viktor (5 jaar) en Louise (4 jaar). De kers op de taart zijn onze twee labradors Billie en Nelson. Zij zorgen ervoor dat ik de wereld ook eens op een andere manier kan bekijken én dat ik ook dierenwelzijn bespreekbaar wil maken in onze gemeente.

Dankzij mijn moeder, Carine Sleeckx, die me altijd al inspireerde om les te gaan geven, heb ik dit ook een hele tijd mogen doen. In de provinciale school PITO Stabroek gaf ik tot begin dit jaar praktijklessen aan BSO –en TSO leerlingen van de tweede en derde graad middelbaar onderwijs in de richting dierenzorg. Daar kwam mijn bijkomend diploma van gedragstherapeut voor honden goed bij van pas. In mijn eigen zaak probeer ik mensen dan ook te coachen en inzichten te geven over hoe ze het best met hun dier kunnen omgaan.  Daarnaast probeer ik nog af en toe tijd te maken om achter mijn naaimachine te kruipen en zo op een creatieve manier wat ontspanning te zoeken.

Zijn jullie benieuwd naar de ploeg waar ik zo trots op ben? Lees dan zeker verder en klik door naar hun pagina’s. Je zal het onmiddellijk met mij eens zijn dat het stuk voor stuk toppers zijn.