de lokale lijst
Het start bij ons allemaal. Samen.
Screen Shot 2018-09-16 at 21.27.22.png

Betrokkenheid & Participatie

Thuiskomen doe je in jouw wijk.

Betrokkenheid en participatie

FEIT : Mensen worden steeds mondiger en actiever. Ze willen zelf hun toekomst bepalen en willen maar wat graag mee nadenken over hun eigen omgeving.

ONZE ACTIES: 

  • We willen Bouwel en Grobbendonk opdelen in verschillende wijken, met elk hun eigen wijkraad. Deze wijkraden, die vaak nu al bestaan in de vorm van (feest)comités, kunnen beroep doen op een eigen budget dat ze in hun wijk kunnen besteden.
  • We willen investeren in zichtbare professionals in die verschillende wijken met voldoende tijd om problemen en suggesties te signaleren en aan te pakken. Zij kunnen de kracht van sociale netwerken benutten op alle gemeentelijke domeinen. Denk maar aan per wijk een eigen groenploeg. 
  • We willen investeren in een ombudsman op het gemeentehuis die nauw samenwerkt met de wijkprofessionals en die steeds heel toegankelijk is voor klachten en suggesties. 
  • We willen een open inspraakreglement voorleggen aan de gemeenteraad, zodat alle inwoners spreekrecht krijgen tijdens de zittingen van de gemeenteraad. Deze vergadering moet, naast het hoogste beslissingsorgaan van de gemeente, een dynamische denktank worden waar iedereen die het wilt zijn of haar ei kwijt kan. We zullen dan ook zo veel mogelijk bevoegdheden terug delegeren naar de gemeenteraad. 

 

Wil u ons uw ideeën meegeven? Dat kan vanzelfsprekend. Gebruik bijgevoegd formulier en laat ons uw bericht. Wij van onze kant nemen na ontvangst zo snel mogelijk contact met u op.

U mag ook telefoneren indien u dat gemakkelijker vindt.

Anne Appeltans-Janssen
0484 02 25 73

Gert Fransen
0477 32 18 07

Naam *
Naam