de lokale lijst
Het start bij ons allemaal. Samen.
21_DIRK_TROOST_BANNER.jpg

Dirk Troost

Dirk Troost - plaats 21

Dirk Troost  21ste plaats - Gemeenteraad  62 jaar - informaticus Dobbelhoefweg 57 - 2280 Grobbendonk 0479 98 58 74     dirk.troost@telenet.be      Download hier de volledige lijst

Dirk Troost
21ste plaats - Gemeenteraad

62 jaar - informaticus
Dobbelhoefweg 57 - 2280 Grobbendonk
0479 98 58 74
dirk.troost@telenet.be

Download hier de volledige lijst

Mijn leven begon in de materniteit van Ukkel bij Brussel.

Opgevoed en school gelopen in het Sint Jan Baptist instituut in Sint Jans Molenbeek, meer precies in de Vierwindenstraat. Geen sprake van terreur, vele vrienden gemaakt in de plaatselijke Chiro groep Kiekeboe-De Beer. College gelopen in het Heilig-Hartcollege van Ganshoren.

Wiskunde en Informatica studeren in Leuven gaf mij de nodige vrijheid om ook mijn steentje bij te dragen aan de werking van de studentenkring als jaarpreses, of later als preses van ontspanning en verantwoordelijke voor de cursusdienst.

Hier leerde ik mijn echtgenote, Lieve Caluwe kennen, samen met wie ik in de loop van de jaren 5 kinderen opgevoed heb, Pieter, Annelies, Kristien, Evelien en Michiel. Het engagement, dat ik leerde opnemen in de jeugdbeweging en tijdens mijn studieloopbaan kon ik verder zetten toen we in 1982 in Grobbendonk kwamen wonen.

Een visie over hoe industrie en dorpsleven kunnen gecombineerd worden is nodig.

Hier heb ik mij ingezet voor de parochie, eerst als voorlezer in de misvieringen, later als lid van het parochieteam. Het professionele leven en de opvoeding van de kinderen namen een grote hap uit de tijdsbesteding en de betrokkenheid was minder intens.

Verenigingsleven

Naarmate de kinderen opgroeiden en sommigen zich bezig hielden met muziek, werd ik ook actiever in de Harmonie De Broedermin. We  slaagden erin, samen met muzikanten, sympathisanten en het toenmalig gemeentebestuur om, na een lange lijdensweg van verhuizen en verhuizen, een permanente oplossing uit te werken en te realiseren voor de huisvesting van de harmonie naast de huidige voetbalvelden. Ook de omwonenden werden niet uit het oog verloren en dit resulteerde in een goed samenleven met elkaar met oog voor ieders verzuchtingen. De Harmonie is de weg naar een modernere muziekvereniging , met oog voor tradities, ingeslagen.

Naarmate de tijd voortschrijdt, en de professionele bezigheden, respectievelijk voor GTE ATEA, GTE Sylvania,  ITT, Bell, Alcatel en uiteindelijk NOKIA naar hun einde lopen, richt ik mijn energie op het welzijn van de grote groep van mensen, die in Bouwel en Grobbendonk wonen, werken of ons  bezoeken. Hieraan vormgeven is de uitdaging van De Lokale Lijst waar ik mij graag achter wil zetten. Ik ben er ook van overtuigd dat de inwoners van Grobbendonk en Bouwel beter verdienen dan wat we de voorbije 18 jaar hebben gezien.