de lokale lijst
Het start bij ons allemaal. Samen.
Screen Shot 2018-09-12 at 09.36.05.png

Een vooruitstrevende gemeente

De toekomst droomt over ons.

Een vooruitstrevende gemeente

FEIT:

In 2013 mag Grobbendonk dan wel uitgeroepen zijn tot Google E-town, maar op vele vlakken hinken we technologisch hopeloos achterop. Ook op het vlak van ecologie moeten we een tandje bijsteken: we zijn als gemeente lang niet klimaatneutraal, er staan slechts 2 laadpalen voor elektrische wagens in de gemeente er is geen enkele bouwverplichting die klimaatneutraal bouwen stimuleert, laat staan een subsidie of beleid dat dit ondersteunt.

ONZE ACTIES:

Stilstaan is achteruitgaan. Niets is minder waar als het gaat over de uitdagingen van morgen én overmorgen. We moeten hier over willen en durven nadenken. En we moeten daar vandaag nog mee beginnen. Vooruitstrevend zijn is niet zomaar de huidige moderne trends volgen. Vooruitstrevend zijn is durven out-of-the-box denken over de toekomst, ónze toekomst en die van onze kinderen en kleinkinderen in ónze gemeente. Grobbendonk wil niet meelopen, wij willen vooroplopen! Wij willen samen met jullie nadenken en uitstijgen boven de luim en het nieuws van de dag, een positieve visie op lange termijn ontwikkelen waar toekomstige  generaties van zullen kunnen (na)genieten.

We doen een kleine greep uit de grabbelton met vragen die we zullen moeten beantwoorden:

  • Welke woonvormen willen we binnen 15 of 20 jaar? Gemengde erven met jonge en oudere bewoners? Meer samenhuizen? Andere nieuwe woonvormideeën? Hoe kunnen we dat nu al voorbereiden en beginnen waar te maken?

  • Welke nieuwe vormen van mobiliteit willen wij binnen 15 of 20 jaar of zelfs eerder? Willen wij straten zonder gemotoriseerd of snel verkeer? Alles elektrisch? Nieuwe brandstofvormen? Vervoermiddel-delen op het niveau van de wijken/dorpskernen? Geautomatiseerde straten met loopvlakken? Gewone verharde wegen in de wijken, geen beton of asfalt meer?

  • Welke nieuwe vormen van gemeentelijke dienstverlening willen wij? Alleen maar digitaal? Of met lokale wijk-ankerpunten? Mobiele dienstverlening aan huis op aanvraag? Alles tezamen in 1 groot gebouw of liever verspreid over de gemeente?

  • Welke handelsvormen willen wij in onze gemeente? Kleine of grote handelszaken? Mobiele handelszaken? Digitale handelszaken met afhaalpunten in onze wijk?

  • Welke sociale voorzieningen willen wij? Voorzieningen op aanvraag? Grote sociale centra waar alles voorhanden is?

Om van Grobbendonk en Bouwel een vooruitstrevende gemeente te maken, zullen we een denktank met de bewoners (of afgevaardigden via de wijkraden) en thematische experten mee ondersteunen om onze gemeente van (over)morgen vorm te geven en voor te bereiden. De ideeën hieboven zijn slechts enkele losse ideeën. En misschien niet eens de belangrijkste. Er zijn er nog tal van andere vragen te bedenken. En dat heeft u misschien ook al wel gedaan? Gebruik het formulier hieronder om ons uw vragen over onze toekomst te laten weten.