de lokale lijst
Het start bij ons allemaal. Samen.
Screen Shot 2018-06-29 at 08.13.56.png

Energiebeleid

Inschrijven in een eigen zonnepaneelpark of windmolen.

Energiebeleid

Feiten:

  • Er is nood aan meer groene energie en veel mensen willen er ook actief aan deelnemen. Maar niet iedereen heeft, praktisch gesproken, de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen, laat staan een windmolen. De wil is er wel maar niet altijd de mogelijkheden.
  •  

Onze acties:

  • Zonnepanelen / batterijopslag  / windmolens: zijn alle daken van het gemeentelijk patrimonium die zonnepaneel-technisch benut kunnen worden ook daadwerkelijk benut? Kunnen we voorzien in een eigen opslagcapaciteit zoals bv aan de gemeentelijke loods die dan de elektrische voertuigen kan opladen? Kunnen we in de gemeente gronden vinden waarop we in een systeem van samenaankoop windmolens plaatsen? Of zonnepanelen? Elke inwoner van Grobbendonk kan dan intekenen op dit systeem zonder te beschikken over een juist gericht dak en zo mee profiteren van de voordelen van groene, zelfopgewekte energie.
  • Wagenpark: de gemeente moet zich ertoe verbinden om voor elk nieuw aangekocht voertuig het meest milieuvriendelijke exemplaar aan te schaffen. Elektrisch of CNG als het kan en benzine of diesel enkel indien het écht moet.

 

Wil u ons uw ideeën meegeven? Dat kan vanzelfsprekend. Gebruik bijgevoegd formulier en laat ons uw bericht. Wij van onze kant nemen na ontvangst zo snel mogelijk contact met u op.

U mag ook telefoneren indien u dat gemakkelijker vindt.

Anne Appeltans-Janssen
0484 04 25 73

Gert Fransen
0477 32 18 07

Naam *
Naam