de lokale lijst
Het start bij ons allemaal. Samen.
19_FONNE_KUHN_BANNER.jpg

Fonne Kuhn

Fonne Kuhn - plaats 19

Fonne Kuhn  19de plaats - Gemeenteraad  19 jaar - Student Herentalsesteenweg 120 - 2280 Grobbendonk 0486 86 10 84     info@wokmobiel.be      Download hier de volledige lijst

Fonne Kuhn
19de plaats - Gemeenteraad

19 jaar - Student
Herentalsesteenweg 120 - 2280 Grobbendonk
0486 86 10 84
info@wokmobiel.be

Download hier de volledige lijst

Hallo ik ben Fonne Kuhn. Ik ben 19 jaar en woon reeds 12 jaar in Grobbendonk. Ik studeer aan campus de Vesten te Herentals en daar volg ik humane wetenschappen. In mijn vrije tijd hou ik mij voornamelijk bezig met twee zaken:  voetbal en speelpleinwerking. Voetballen doe ik bij KFC Excelsior Bouwel, ik ben al reeds aan mijn derde seizoen bezig. De speelpleinwerking doe ik al vier jaar en  dit jaar wil ik graag het diploma van hoofdanimator behalen. 

Samen met De Lokale Lijst wil ik gaan voor meer jeugdactiviteiten. De gemeente kan een belangrijke rol spelen in het zelf organiseren, maar ook in het faciliteren van activiteiten voor jongeren en kinderen.

Ook jongeren verdienen een
plaats in onze gemeente. Een duidelijk
jeugdbeleid geeft hen kansen.

Buiten spelen

Tegenwoordig weten kinderen van 4 jaar al hoe ze met een tablet moeten werken, ze zitten liever op een zaterdag thuis dan te spelen met leeftijdsgenoten.  We moeten mee gaan met het digitale tijdperk, maar buiten spelen en samen spelen, is iets wat volgens mij heel belangrijk is in de ontwikkeling van kinderen.

Door het herwaarderen van de speelpleintjes in de wijken, hebben kinderen weer de kans om in hun eigen buurt, op een veilige manier buiten te spelen. Het is bewezen dat kinderen blijer, gezonder en creatiever worden van buiten te spelen. Reden te meer om dit te stimuleren dus!

Bovendien ontstaat er op die manier een dynamiek in de wijk waardoor mensen elkaar leren kennen en eens een praatje kunnen maken met elkaar. Ook iets wat vandaag de dag minder en minder gebeurt.  Met De Lokale Lijst willen we mensen weer samen brengen, laten communiceren met elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat zo de beste ideeën ontstaan.