de lokale lijst
Het start bij ons allemaal. Samen.
02_GERT_FRANSEN_BANNER.jpg

Gert Fransen

Gert Fransen - plaats 2

Gert Fransen  2de plaats - Gemeenteraad  54 jaar - zelfstandige - Schepen Heibloemlaan 4 - 2280 Grobbendonk 0477 32 18 07     gert@delokalelijst.be      Download hier de volledige lijst

Gert Fransen
2de plaats - Gemeenteraad

54 jaar - zelfstandige - Schepen
Heibloemlaan 4 - 2280 Grobbendonk
0477 32 18 07
gert@delokalelijst.be

Download hier de volledige lijst

Op 2 juni 1964 word ik geboren als eerste kind van Gerard en Mit Fransen. Toen woonachtig op het Kiel, een volkse wijk in het zuiden van de stad. Papa was op dat moment een niet onverdienstelijk prof-voetballer bij "den Beerschot". Mama had haar carrière als kapster snel vaarwel gezegd nadat ze getrouwd waren. De volgende jaren werd aan grondige gezinsuitbreiding gedaan met opeenvolgend Els (°1965), Veerle (°1967) en Jan (°1969).

Studies

Na een doorgang in het Sint-Lievenscollege ging het richting Pius-X instituut en van daar in sneltreinvaart richting Sint-Lucaspaviljoen, Antwerpen waar ik de richtig Toegepaste Grafiek volgde. Tijdens de zomermaanden van 1984-1987 tekende ik in opdracht van Wereldwijd, het huidige  m.o. magazine, 3 strips in de reeks Pisarro.

Na korte omzwervingen bij Viewpoint, een productiehuis voor multimedia bedrijfspresentaties, Agfa Gevaert en Drukkerij Blondé in Wommelgem, startte ik in april 1998 met Communication Matters. een eigen reclame- en communicatiebureau. Eind 2018 zijn we 20 jaar verder, en het lijkt alsof de tijd voorbij gevlogen is.

Vlak na mijn studies op het Sint-Lucaspaviljoen leerde ik mijn echtgenote, Mie De Backer, kennen. Zij was toen een beginnend fotografiestudente. Sinds 1991 zijn we getrouwd, en hebben sinds december 2001 twee flinke adoptiezonen, Phil en Hans.

Onze gemeente
heeft nood
aan politici die
willen verbinden,
aan bruggenbouwers.

Grobbendonk

Een advertentie op het internet bracht ons eerder toevallig op onze huidige plek in Grobbendonk. Ondertussen wonen we er bijna 15 jaar en lijkt Antwerpen steeds een vagere herinnering te worden. We hebben hier dan ook veel vrienden gemaakt en het verenigingsleven is een groot deel van ons dagelijks leven geworden. Vanzelfsprekend helpt het met twee actieve kinderen in huis. Sport is ondertussen een belangrijke factor. Phil speelt, hoe kan het anders, bij KFC Grobbendonk en dit in het paars-wit! Hans is actief bij de Antwerp Argonauts, één van de weinige Amerikaanse Footballploegen in ons landje.

Politiek

Mijn politiek engagement in Grobbendonk startte eigenlijk al in 2005, vlak voor het verkiezingsjaar van 2006 en kort nadat we verhuisd waren. Anita Olyslaegers vroeg me om actief te worden in de plaatselijke afdeling van sp.a wat ik haar niet kon weigeren. Kort daarna al werd ik tot voorzitter gebombardeerd. Bijna 10 jaar zou ik de partij leiden door het politiek vaarwater in Grobbendonk en Bouwel.

In 2015 besliste Carine Geyselings om voorrang te geven aan haar professionele carrière als directeur van een school. Hierdoor kreeg ik de kans op schepen te worden in onze gemeente. En dat doe ik nu met enorm veel plezier en engagement sinds januari 2016.

De afgelopen jaren groeide echter het besef dat er zoveel kansen onbenut bleven door de klassieke tegenstellingen tussen links en rechts, tegenstellingen tussen partijen en conflicten tussen ego’s. En daarmee zijn we nu aanbeland bij De Lokale Lijst. Al was het maar om te bewijzen dat het "op eigen kracht" ook kan. Dat is natuurlijk ook wat onzin, gezien de groep mensen waartussen ik me op dit moment bevind. Bekijk zeker ook hun achtergrond eens en je zal vaststellen dat ze stuk voor stuk kanjers zijn.