de lokale lijst
Het start bij ons allemaal. Samen.
07_HELENA_GEYS_BANNER.jpg

Helena Geys

Helena Geys - plaats 7

Helena Geys  7de plaats - Gemeenteraad  46 jaar - wetenschapper/docente Steenbergstraat 10 - 2280 Grobbendonk 0476 86 23 14     helen.geys@gmail.com      Download hier de volledige lijst

Helena Geys
7de plaats - Gemeenteraad

46 jaar - wetenschapper/docente
Steenbergstraat 10 - 2280 Grobbendonk
0476 86 23 14
helen.geys@gmail.com

Download hier de volledige lijst

De Lokale Lijst?  Gemeenteraadsverkiezingen? Kandidaatstelling?  Ik weet het... Diegenen onder jullie die me een beetje kennen, gaan die niet meteen kunnen plaatsen.  Zoals vele kiezers had ik de neiging om me vaak - met een soort van gelatenheid - eerder politiek-neutraal op te stellen.  Toen ik een tijdje geleden bezoek kreeg van An Truyens en Shane Van Hoof om me wat meer informatie te geven rond die nieuwe politieke partij in Grobbendonk, was ik in eerste instantie een beetje geamuseerd afwachtend.  Maar al snel moest ik toegeven dat ze me plots ergens diep vanbinnen hadden geraakt. 

Hoe vaak had ik immers niet gedroomd van een gemeente Grobbendonk waar er echt “geluisterd” wordt naar de bezorgdheden en voorstellen van haar inwoners, van een gemeente dat bestuurd wordt “door” maar ook “voor” haar burgers zonder onderscheid in politieke kleur, zonder oordeel naar elkaar toe.  Waar men er #samen voor wenst te gaan, met vallen en opstaan desnoods, maar wel met absoluut #respect voor elkaar.

Ik droom van een gemeente
waar er echt geluisterd
wordt naar de inwoners.

Politiek

Al snel kreeg ik het gevoel dat de mensen achter de #lokalelijst vanuit een soort echte bezieling, een echte passie en een zeldzaam idealisme inderdaad nog #samen met haar inwoners van Grobbendonk en Bouwel een leuke en warme gemeente wilden maken.  Het is dan ook die realisatie die me plots over de streep heeft getrokken om dit een kans te geven en zelf ook vol enthousiasme deze groep van gepassioneerde ideaal-zoekers te steunen daar waar men vindt dat mijn bijdrage nuttig zou kunnen zijn.

Wie ben ik verder?  Ik ben een 46-jarige vrouw, geboren en getogen in het Antwerpse, maar 21 jaar geleden gevallen voor een man uit Grobbendonk met wie ik intussen ruim 18 jaar gelukkig ben getrouwd.  Samen hebben we 3 fantastische kinderen: Sara (17), Michiel (15) en Wouter (12).  Mijn passies zijn muziek, dans, fotografie, reizen, wandelen, pilates, lezen,... 

Beroepsmatig werk ik als onderzoeker bij een groot farmaceutisch bedrijf waar we samen met een internationaal en intercultureel team onderzoek doen naar de ontwikkeling en veiligheid van nieuwe medicijnen.  Daarnaast ben ik als deeltijds docent verbonden aan een Vlaamse universiteit.  Lesgeven is gewoon een van mijn passies die ik maar moeilijk kan opgeven... .