de lokale lijst
Het start bij ons allemaal. Samen.
20_JO_BLOEMEN_BANNER.jpg

Jo Bloemen

Jo Bloemen - plaats 20

Jo Bloemen  20ste plaats - Gemeenteraad  69 jaar - gepensioneerd Berkendreef 25 - 2288 Bouwel 0475 39 02 49     johan.bloemen@telenet.be      Download hier de volledige lijst

Jo Bloemen
20ste plaats - Gemeenteraad

69 jaar - gepensioneerd
Berkendreef 25 - 2288 Bouwel
0475 39 02 49
johan.bloemen@telenet.be

Download hier de volledige lijst

Ik ben geboren in 1949 te Antwerpen als elfde koter in een kroostrijk gezin van 13 kinderen. Ik heb elektronica gestudeerd en stapte na mijn studies onmiddellijk in de toen nog jonge en voor vrijwel iedereen onbekende (en dus onbeminde) wereld van de digitale en computertechnieken. Mijn toenmalige werkgever Atea, verhuisde in 1973 van Antwerpen naar Herentals en enkele jaren nadien, in 1976, vonden ook ik en mijn vrouw Bertje Merckx de weg naar de Kempen en bouwden we een huis in Bouwel.

Na 24 jaar ervaring te hebben opgedaan in de immer innoverende computersector voelde ik dat de tijd gekomen was om mijn ervaringen door te geven aan de volgende generaties en besloot les te gaan geven in het secundair en hoger onderwijs. Gedurende 17 jaar heb ik dat met veel plezier en overtuiging gedaan. Sedert enkele jaren geniet ik met volle teugen van mijn pensioen. Mijn vrouw en ikzelf hebben twee kinderen geadopteerd, Kishori en Sunny, die zijn opgegroeid in onze groene en gezellige gemeente en intussen zijn we ook de trotse grootouders van 4 kleinkinderen.

Politici moeten durven luisteren
naar creativiteit, enthousiasme
en ervaringen van inwoners.

Toen Anne Appeltans-Janssen en Gert Fransen hun nieuw project, de Lokale Lijst, enkele maanden geleden voorstelden aan mij, was er maar één woord dat toen in me opkwam: eindelijk! Het project vertegenwoordigt voor mij een broodnodige terugkeer naar de mensen zelf, daar waar het eigenlijk allemaal om gaat. Of daar zou het toch om moeten gaan.

Samen kunnen we iets goeds en duurzaams maken van onze gemeente, vertrekkende vanuit onze eigen ideeën en niet gedicteerd van bovenuit. Luisteren naar creativiteit, luisteren naar enthousiasme, luisteren naar ervaring. En wie heeft er meer ervaring met wat een gemeente nodig heeft dan de mensen die er wonen en werken. Dat is voor mij de kern van de zaak. Zoals ook de Rode Duivels het onlangs ook bewezen hebben: we hebben geen nood aan goudhaantjes, maar aan een team dat werkt voor een gezamenlijk doel. En dat doel is Grobbendonk-Bouwel!