de lokale lijst
Het start bij ons allemaal. Samen.
BACKDROP_02.png

lokale politiek

Alles start
met lokale ideeën.

Lokale en minder lokale burgerbewegingen schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook in onze gemeente. Klassieke politieke partijen zijn het vertrouwen een beetje kwijt, of zo lijkt het toch. Er wordt dus hard nagedacht over alternatieven voor die partijen. Dat is geen gemakkelijke oefening. Ook wij hebben dat geleerd, met vallen en opstaan. Een burgerbeweging opstarten is effectief niet evident. En voor je het weet is die burgerbeweging geen beweging meer én is het niet meer van de burgers. Opeens speel je mee in een "one man show" waar de Burgers alleen nog op hun verantwoordelijkheden worden gewezen, zonder meer.

Vandaag de dag is het moeilijk om aan mensen uit te leggen dat je dagelijks bezig bent met beleid. Eigenlijk is 'politiek' een vies woord geworden. Politiek, daar wil je liefst niks mee te maken hebben. Na burgerbeweging 1.0 dachten wij er net zo over. We begrepen heel goed wat 'je buik er van vol hebben' betekende en keken eigenlijk uit naar een andere carrière; iets met minder stress en meer autonomie. Maar de kriebel die met politiek gepaard gaat, ging natuurlijk niet zomaar weg. Beetje zalf, af en toe wat krabben en wat sporten, maar toch bleef het jeuken. 

Politiek en zeker lokale politiek is alles wat mensen ervan denken, en méér. En net daarom willen wij ermee verder doen. Iets veranderen kan je immers alleen van binnenuit. Wij dromen van een Grobbendonk en Bouwel waar iedereen welkom is en waar iedereen graag woont, winkelt, werkt, speelt, ... . Wij dromen van een gemeente waar inwoners betrokken worden bij het beleid, waar iedereen die het wil, mee kan bouwen aan zijn of haar eigen omgeving. Wij dromen van een bestuur waar klassieke partijstructuren geen invloed meer hebben zodat we kunnen nadenken over wat echt van belang is: uw toekomst en die van uw kinderen. 

Lokale politiek wordt volgens ons gemaakt door lokale ideeën die komen van betrokken mensen vol enthousiasme en inspiratie. Hopelijk droomt u met ons mee zodat wij ervan kunnen wakker liggen. 

Groetjes,

Anne en Gert