de lokale lijst
Het start bij ons allemaal. Samen.
12_MIE_DE_BACKER_BANNER.jpg

Mie De Backer

Mie De Backer - plaats 12

Mie De Backer  12de plaats - Gemeenteraad  49 jaar - Opleidingshoofd Fotografie KDG Heibloemlaan 4 - 2280 Grobbendonk 0475 31 50 60     mie@peek-a-boo.be      Download hier de volledige lijst

Mie De Backer
12de plaats - Gemeenteraad

49 jaar - Opleidingshoofd Fotografie KDG
Heibloemlaan 4 - 2280 Grobbendonk
0475 31 50 60
mie@peek-a-boo.be

Download hier de volledige lijst

Een kleine 50 jaar geleden werd ik geboren in het centrum van Antwerpen. Mijn zus Evi kwam pas 13 jaar later maar van dat leeftijdsverschil merk je nu niets meer.

Ik was een echt stadskind en toch ook weer niet. Hoewel mijn thuis in de Kloosterstraat was, waar je nu de antiekwinkels vindt, bracht ik de meeste vakanties en vrije dagen steeds door in de grote moestuin bij mijn grootouders.

Ik groeide op in een blauw- en witgestreept schooluniform en leerde (soms) braaf Latijnse woorden en wiskundige formules. Hoger kunst onderwijs aan Sint Lukas Brussel volgen was dan ook niet de meest voor de hand liggende keuze maar bleek wel de juiste. Zo studeerde ik fotografie in een toen nog volledig analoog tijdperk.

Meewerken aan een democratisch en sociaal beleid waar diversiteit pure rijkdom is.

Na mijn start in een fotolabo en daarna als fulltime zelfstandig fotograaf aan de slag te gaan, kwam ik terecht in onderwijs. Het lesgeven op de hogeschool gaf me een enorme boost. Samen met jonge mensen grenzen opzoeken, experimenteren, kijken, leren, ervaren,… Ondertussen werd ik ook opleidingshoofd van de professionele bachelor fotografie bij Karel de Grote Hogeschool. Mijn missie daar is studenten vooral te laten groeien tot een betere versie van zichzelf.

Daarnaast probeer ik ook nog steeds af en toe te fotograferen, al dan niet in opdracht.

Familie

Ergens onderweg op dit parcours werd ik ook met mijn echtgenoot Gert Fransen ouder van 2 Haitiaanse adoptiezonen. 2 kleine broertjes kwamen samen bij ons 17 jaar geleden en ontwikkelden zich beiden tot straffe kerels van ondertussen 17 en 19 jaar waar we ontzettend trots op zijn.

Hoewel zowel mijn echtgenoot als ik in de stad opgroeiden verhuisden we 15 jaar geleden naar Grobbendonk. Op zoek naar meer groen, meer rust en misschien ook kleinschaligheid. En dat vonden we in Grobbendonk, meer nog, we vonden hier ook nieuwe vrienden en ons sociaal leven werd rijker.

Echte hobbies heb ik niet tenzij je wandelen met onze 2 honden, koken én graag eten daartoe zou rekenen. Ik probeer me af en toe ook nog nuttig te maken als bestuurslid van de Antwerp Argonauts, de enige American Footballclub uit het Antwerpse en omstreken waar onze jongste zoon speelt.

Engagement

De laatste 6 jaar zetelde ik in de milieuraad en was ik lid van Curieus, een socio-culturele vereniging die verschillende evenementen in de gemeente organiseerde.

Ik was nooit eerder politiek actief. Vooral ook omdat een partijkaart niet aan me besteed is. De verbinding maken met een voorgekauwde ideologie kan ik me nu nog steeds niet voorstellen. 

Dat neemt niet weg dat ik me wil engageren in Grobbendonk en Bouwel. Meewerken aan een democratisch en sociaal beleid waar diversiteit als pure rijkdom wordt beschouwd. Niet als vertegenwoordiger van een nationaal gegeven, maar als onderdeel van een gemeenschap met een zo vlak mogelijke organisatiestructuur waar inspraak en dialoog de basis van het beleid vormen.