de lokale lijst
Het start bij ons allemaal. Samen.
Screen Shot 2018-09-16 at 21.14.44.png

Hervorming van de belastingen

Thuiskomen doe je in jouw wijk.

Hervorming van de belastingen

FEITEN: De schulden per inwoner zijn groter dan in de omringende gemeenten. Grobbendonk-Bouwel heeft een schuldenberg van iets meer dan 1076€ per inwoner.
Ter vergelijking: Vorselaar 34€ per inwoner, Herenthout 328€ per inwoner. Bovendien is het aandeel in de belastingen van de grote industrie, die steeds meer uitbreiding vindt op ons grondgebied té laag. Eerder werd al uitgerekend dat bv. de belastingen op drijfkracht tot 5 keer lager is dan in de omliggende gemeenten.


ONZE ACTIES
Geleidelijke afbouw van de schulden, niet door het verkopen van het eigen patrimonium of door de dienstverlening te verminderen, maar door een efficiënt inzetten van de middelen voor de noden van de lokale bevolking. Bv door een efficiëntere afvalophaling en -beheer, correcte vergoedingen voor het eigen brandweerkorps  en infrastructuur. Onderzoeken waarom buurgemeenten Vorselaar en Herenthout meer werkingsmiddelen ontvangen dan Grobbendonk (meer dan 20€ per inwoner)

Wil u ons uw ideeën meegeven? Dat kan vanzelfsprekend. Gebruik bijgevoegd formulier en laat ons uw bericht. Wij van onze kant nemen na ontvangst zo snel mogelijk contact met u op.

U mag ook telefoneren indien u dat gemakkelijker vindt.

Anne Appeltans-Janssen
0484 02 25 73

Gert Fransen
0477 32 18 07

Naam *
Naam