de lokale lijst
Het start bij ons allemaal. Samen.
03_SONJA_SMANS_BANNER.jpg

Sonja Smans

Sonja Smans - plaats 3

Sonja Smans  3de plaats - Gemeenteraad  47 jaar - verpleegkundige Eikenlei 26 - 2280 Grobbendonk 0499 72 46 40     sonja.smans@gmail.com      Download hier de volledige lijst

Sonja Smans
3de plaats - Gemeenteraad

47 jaar - verpleegkundige
Eikenlei 26 - 2280 Grobbendonk
0499 72 46 40
sonja.smans@gmail.com

Download hier de volledige lijst

Als rasechte Grobbendonkenaar was ik heel blij toen ik hoorde van De Lokale Lijst. Eindelijk een politiek initiatief dat zich uitsluitend bezig wil houden met onze gemeente en met lokale uitdagingen. Het was voor mij dan ook een evidentie om hier mee mijn schouders onder te zetten.

In mijn job als verpleegkundige in het Kinderrevalidatiecentrum in Pulderbos, zorg ik alle dagen voor een van de meest kwetsbare groepen in onze samenleving, en dat doe ik met hart en ziel. Die passie wil ik graag vertalen in mijn politiek engagement.  Een sterk zorgbeleid moet hoog op de agenda staan.

Thuis kom ik graag tot rust, samen met mijn man Rik en mijn twee schatten van kinderen Seppe en Lotte. Onze Franse Bulldog Kaat maakt ons leven graag wat beestiger.

Verenigingen kunnen voor een bruisende gemeente zorgen. Hen beter ondersteunen is nodig.

Scouts

Verder heb ik een zeer druk sociaal leven en zullen mensen mij kennen als betrokken en geëngageerd. Mijn jeugd heb ik gespendeerd op de Rimboe, waar ik alle takken van de scouts heb doorlopen en waar ik zelf ook vijf jaar in leiding heb gestaan. Nog steeds ben ik actief in de Vriendenkring van de Bosvogels, want eens scout, altijd scout.

Muziek

Daarnaast heb ik een zeer grote passie voor muziek en speel ik saxofoon bij de Koninklijke Harmonie De Broedermin. Muziek verbindt mensen, het is voeding voor mijn ziel en geeft vleugels aan mijn geest. Vanuit die interesse zing ik ook, samen met mijn dochter, in een koor en ben ik sinds kort terug begonnen met zanglessen aan de muziekacademie. Ooit was ik zelfs medeoprichter van de Grobbendonkse djembevereniging Hakuna Matata.

Vanuit mijn ervaringen in het verenigingsleven ben ik ervan overtuigd dat we nog grote stappen kunnen zetten. Ik wil mee streven naar een gemeente waar mensen weer verdraagzaam kunnen zijn tegenover elkaar, waar mensen elkaar kunnen vinden. Een herinrichting van het dorpsplein kan ervoor zorgen dat de dorpskern weer gaat leven en dat we, samen met de verenigingen, weer volop kunnen bruisen.