de lokale lijst
Het start bij ons allemaal. Samen.
05_WIM_DE_LATHOUWER_BANNER.jpg

Wim De Lathouwer

Wim De Lathouwer - plaats 5

Wim De Lathouwer  5de plaats - Gemeenteraad  50 jaar - bediende Het Hoog 13 - 2288 Bouwel 0496 37 65 50     wim@delokalelijst.be      Download hier de volledige lijst

Wim De Lathouwer
5de plaats - Gemeenteraad

50 jaar - bediende
Het Hoog 13 - 2288 Bouwel
0496 37 65 50
wim@delokalelijst.be

Download hier de volledige lijst

Zoals tegenwoordig zovele inwoners van onze gemeente ben ik geen rasechte blarendabber, want ik groeide op in Borgerhout, heb gestudeerd en gewoond in Leuven om via tussenstops in Deurne en Pulle tenslotte samen met mijn vrouw Veerle in Bouwel thuis te komen.

De inwoners van onze wijk hebben ons vanaf de eerste dag hartelijk welkom geheten en het mij en mijn echtgenote, Veerle Schoefs, mogelijk gemaakt om onze kinderen Thibo en Wout op te voeden in een inclusieve en groene gemeente, waar mensen nog tegen elkaar praten, buren mee een oogje in het zeil houden en kinderen zorgeloos op straat kunnen spelen.

Adviesraden

Zoals uw en onze thuis heeft ook onze gemeente een voortdurende nood aan onderhoud en verbeteringen. Net daarom dat ik me al geruime tijd actief engageer om iets bij te kunnen dragen aan de leefbaarheid van onze gemeente en het welzijn van haar inwoners. Ik ben 5 jaar lid geweest van de milieuraad en ben reeds 6 jaar lid van de bibliotheekraad. Sinds bijna 2 jaar ben ik lid van het wijkcomité Langenheuvel waar we ons bekommeren om de verkeersveiligheid in onze straten.

Inzetten op onze leefomgeving en het milieu. Daar profiteren we allemaal van.

Ook op gemeentelijk politiek én cultureel vlak werk ik al 15 jaar lang in de achtergrond mee aan een gemeente waar het goed is om te leven, te werken en te ontspannen. De komende gemeenteraadsverkiezingen zijn voor mij hét moment om naar voren te komen als kandidaat gemeenteraadslid en me verder te engageren voor onze gemeente op o.a. twee vlakken waarvan ik overtuigd ben dat ze een belangrijke bijdrage kunnen en zullen leveren aan de leefbaarheid van onze gemeente: mobiliteit en technologische innovatie.

Ik heb communicatiewetenschappen en media- & informatiekunde gestudeerd en ben momenteel werkzaam als informaticus bij een internationaal IT bedrijf. Ik spijker als hobby graag ook mijn kennis op het gebied van geschiedenis en filosofie wat bij.  Ik lees dan ook bijzonder graag én veel. Zowel fictie als non-fictie trouwens.
Onze hond Tessa vraagt ook wel (serieus) wat aandacht dus je kan me elke dag op een of ander moment wandelend terugvinden in onze straten, bossen of op de speelweide. Een gezonde geest in een gezond lichaam nietwaar? Ik zet ze beide graag in voor u en onze gemeente.